historien om summerbird

Summerbird startet i 1986 som et opprør mot produkter fylt med tilsetningsstoffer og kunstige smaksforsterkere. Den dag i dag er drivkraften i virksomheten jakten på den fullendte smaken, basert på Only Nature's Ingredients, som det står på den aller første esken med sjokoladesommerfugler.

Summerbird startet i 1986 som et opprør mot produkter fylt med tilsetningsstoffer og kunstige smaksforsterkere.

GASTRONOMISKE PIONERER SOM BRAKTE DET FRANSKE KJØKKEN OG DEN FØRSTE MICHELIN-STJERNEN TIL DANMARK.

Summerbirds historie begynner i 1986. De gastronomiske pionerene Lene og Sven Grønlykke, som har stått bak restauranter som Falsled Kro og Kong Hans og har brakt den første Michelin-stjernen til Danmark, er sammen med sin kokkeutdannede sønn Mikael i ferd med å utvikle en kake med marsipan som hovedingrediens. De tester forskjellige produkter, men er ikke fornøyde. Marsipanen som er tilgjengelig på markedet, smaker kunstig og er full av tilsetningsstoffer, og familien bestemmer seg for å utvikle sin egen kvalitetsmarsipan.

VALENCIAMANDLENE BLIR HOVEDINGREDIENSEN I EN NY MARSIPAN MED EN HELT UNIK OG NYANSERT SMAK

Mikael Grønlykke drar til Valencia for å hente verdens beste mandler. Han valser dem fint og blander dem med litt sukker. Resultatet er overraskende. Marsipanen er saftig og har en tydelig mandelsmak med fine florale noter. Grønlykkene er enige om at det er en smak som ikke må gjemmes bort i en kakedeig, men i stedet skal fremheves. Sammen med sjokolade. Den fullendte sjokoladen.

På den tiden fantes det heller ikke kvalitetssjokolade i Danmark. Ikke engang på dessertkjøkkenene til de beste restaurantene. Men i Frankrike, sør for Lyon, finner Mikael Grønlykke en liten familieeid sjokoladevirksomhet som produserer verdens fineste råsjokolade. Familiene starter et samarbeid for å finne en råsjokolade som får frem smaksnyansene i både kakaobønnen og den sarte marsipanen.

EN GASTRONOMISK SOMMERFUGL

De første sjokoladesommerfuglene fra Grønlykke-familien er et gjennombrudd i sjokoladeverdenen. De er skapt av de fineste råvarer og består kun av naturlige ingredienser. Only Nature's Ingredients står på den aller første hvite minimalistiske esken som sommerfuglene sendes ut i, og Grønlykkene blir anerkjent for sitt skjellsettende arbeid med en pris fra det gastronomiske akademiet.

FUNDAMENTET FOR FREMTIDEN.

Da som nå er jakten på den fullendte smaken, basert på naturens beste råvarer, drivkraften i virksomheten Summerbird. Med Mikael Grønlykke i spissen har virksomheten siden blitt til Summerbird Organic og har mottatt en rekke priser og internasjonale anerkjennelser for sine innovative sjokoladeprodukter.

Siden 1986

 • 1986

  De første sjokoladesommerfuglene fra Grønlykke-familien er et gjennombrudd i sjokoladeverdenen. Sjokoladesommerfuglene skapes av de fineste råvarer og består kun av naturlige ingredienser,

  'Only Nature's Ingredients', som det står på den første esken med sommerfugler, skapt av saftig marsipan overtrukket med et tykt lag mørk sjokolade.

 • 1991

  Summerbird utvikler sitt eget designunivers. De kritthvite eskene uten trykk og farger bryter radikalt med datidens innpakning, som ellers er kjennetegnet av et tungt, mørkt og gammeldags uttrykk.

 • 1996

  Summerbird mottar Det Danske Gastronomiske Akademis hedersdiplom for å ha gjort en spesiell innsats for å fremme dansk gastronomi.

 • 2000

  Summerbird vokser ut av rammene på familiens gamle meieri i Hårby, og bygger nå virksomheten på en bakketopp i Assens med vakker utsikt over Lillebælt. Bygningene formgis med inspirasjon i formspråket fra Summerbirds hvite sjokoladeesker.

 • 2001

  Summerbird åpner Danmarks første nisjesjokoladebutikk i København. I butikken står de mørke sjokoladene og kakaobønnen i sentrum.

 • 2002

  Summerbird lanserer sin egen Grand Cru-fløtebolle, og baner vei for en ny generasjon fløteboller av høy kvalitet. Grand Cru-fløtebollen har en myk marsipanbunn av mandler fra Spania, et tett skum med masse vanilje og et overtrekk av sprø kvalitetssjokolade.

 • 2005

  Summerbird gjenoppfinner de drasjerte mandlene – på den tiden en glemt og utdødd kategori – med produktene Raspberry Red og Liquorice, som er lett ristede spanske mandler drasjert i melkesjokolade og drysset med bringebærgranulat eller lakris

 • 2010

  Summerbird starter sin reise mot å bli økologisk. Virksomheten opplever at leverandørene av økologiske råvarer er ambisiøse med et oppdrag om å lage råvarer med ypperlig smak og høy kvalitet. På plantasjene deres opplever man biologisk mangfold, blomster, summende insekter og vakre sommerfugler.

 • 2012

  Summerbird begynner byggingen av et splitter nytt kakaobønnebrenneri – en gammel drøm for familien Grønlykke, som nå blir til virkelighet. Brenneriet baseres på museale maskiner, som er total gjennomrestaurerte og moderniserte med ny teknologi. Brenneriet er hjertet i Summerbird, hvor brenningen av bønnene definerer den endelige sjokoladen. Prosjektet ferdigstilles i 2014.

 • 2014

  Summerbird er nå omlagt til økologisk, og endrer navn til Summerbird Organic.

 • 2015

  Summerbirds første patenterte Amber-sjokolade sprenger de eksisterende sjokoladekategoriene. Amber er hverken hvit eller mørk, men har sin helt egen smak, en gyllen farge og en silkemyk tekstur som den franske desserten creme brulée. Amber er utviklet i tre smaker og nyanser: Amber Classic, Amber Blond og Amber Noir.

den originale sommerfugl

Amberholic GiftbagAmberholicgiftbag
Packshots 0008 Summerbird05.07.22 7Tapas 1
Tapas

219 NOK

HeartsHearts 2
TrufflesLiquorice Truffles
Petitfour8Petit Four 8
Petitfour4Petit Four 4
Collection Packshot 0000 Summerbird16.11.22 2Collection 18
Collection96Collection96 1
Collection 96

1.500 NOK

Collection Packshot 0001 Summerbird16.11.22 1Collection 9
Collection48Collection48 1
Collection27Collection 27
PureamandegaveæskePureamandegaveæske 1
AmberdisplayAmber
Pureamande DisplayPure Amande
Pralinédisplay (1)Hover 0000S 0001 Summerbird 19 20.07.23 11 Kopier
AmbergaveæskeAmbergaveæske 1
AmberminiatureAmber Miniature