Summerbird er ikke i tvil om at de ønsker seg de beste av de beste maskinene til det perfekte brenneriet. Det forskes på potensielle maskiner i 3–4 år før hellet er med Summerbird, som kommer over den rette ekspertisen på reiser i Sveits og Tyskland. Kompetansen materialiserer seg i form av noen eldre herrer som har mange års erfaring i sjokoladebransjen – og har sett gamle, fantastiske batchbrennere bli erstattet av moderne brennere på 1950- og 60-tallet.
Og ja, innrømmet de eldre herrene, de nye maskinene var raskere og mer effektive – men på bekostning av smaken.
Summerbird fant tre nesten 100 år gamle maskiner i Italia. Hjemme på Fyn ble de tatt fra hverandre i tusen biter, som en gammel Rolls Royce, renovert og satt sammen igjen med moderne teknologi slik at det i sjokoladeproduksjonen kunne oppnås
full kontroll på de viktige parameterne.
Maskinene kjører feilfritt hver eneste dag, langsommere enn de moderne, men skaper til gjengjeld stor smak – noe ingen moderne maskiner ville kunne.