GROUNDWORK

Founders speak

"Vi er 100 år fremme i tiden. Noen sitter et sted der ute og snakker om Summerbird Organic.
Om hvor spennende Amber-sjokoladen er, om hvor god den mørke sjokoladen er i kombinasjon med de ristede nøttene. Hvor enkelt og fint tingene er satt sammen, og hvor delikat det smaker.
Det er dette jeg drømmer om.
Å bygge noe så sterkt at det overlever generasjon etter generasjon.

Mine egne helter er først og fremst min mor, som hver dag lagde autentisk mat fra bunnen av – og lot meg være med.
The Beatles gjorde også et enormt inntrykk på meg i oppveksten. Fire vanlige gutter som kunne skape så stor musikkunst på bakgrunn av flid og samarbeid.
Vi er litt flere i Summerbird-storbandet vårt, men ambisjonene, fliden og målet er det samme som jeg forestiller meg var tilfellet hos The Beatles. Vi jobber med glede hardt hver eneste dag for å komme ett lite skritt nærmere perfeksjon – og bli en lysende stjerne på sjokoladehimmelen."

– Mikael Grønlykke, grunnlegger

GRENSELØST. HÅNDVERK.

Vi er formet av vår lange historie innen gastronomi og kokekunst.
Vi elsker – ja nærmest tilber – klassisk gastronomi.
Gamle tradisjoner testet igjen og igjen og gjennom generasjoner i forsøket på å oppnå det perfekte.
Men det kommer like mye ild i øynene våre når det handler om innovasjon. Nye tanker, nye smaker, nye opplevelser som, hvis de er virkelig vellykkede, kan ende opp med å bli nye klassikere.
Å være dyktige håndverkere er et must hos Summerbird, og herfra slipper vi fantasien og kreativiteten løs i jakten på nye sensasjoner.

DET PERFEKTE KAKAOBRENNERIET

Summerbirds brenneri er kanskje virksomhetens viktigste ressurs.
Med etableringen av brenneriet sementerer Summerbird samtidig den fulle overgangen til økologisk produksjon. I tillegg sikrer nære relasjoner med kakaobøndene fra Ecuador, hasselnøttprodusentene i Piemonte og alle de andre utvalgte leverandørene 100 % sporbarhet, kvalitet og ordentlige forhold hos alle de eksterne leverandørene til sjokoladeproduksjonen på Fyn.

OLD-SCHOOL. FOR SMAKENS SKYLD.

Summerbird er ikke i tvil om at de ønsker seg de beste av de beste maskinene til det perfekte brenneriet. Det forskes på potensielle maskiner i 3–4 år før hellet er med Summerbird, som kommer over den rette ekspertisen på reiser i Sveits og Tyskland. Kompetansen materialiserer seg i form av noen eldre herrer som har mange års erfaring i sjokoladebransjen – og har sett gamle, fantastiske batchbrennere bli erstattet av moderne brennere på 1950- og 60-tallet.
Og ja, innrømmet de eldre herrene, de nye maskinene var raskere og mer effektive – men på bekostning av smaken.

Summerbird fant tre nesten 100 år gamle maskiner i Italia. Hjemme på Fyn ble de tatt fra hverandre i tusen biter, som en gammel Rolls Royce, renovert og satt sammen igjen med moderne teknologi slik at det i sjokoladeproduksjonen kunne oppnås
full kontroll på de viktige parameterne.
Maskinene kjører feilfritt hver eneste dag, langsommere enn de moderne, men skaper til gjengjeld stor smak – noe ingen moderne maskiner ville kunne.

BAK DE KJØLIGE HVITE VEGGENE

"ALT HVA MENNESKET GJØR, KAN VÆRE KUNST.
KUNST ER EN BESTREBELSE AV SVÆRT HØY KVALITET."

summerbird-icon



Uttrykt i en av Summerbirds grunnlegger, Mikael Grønlykkes favorittbøker 'Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel' av Robert M. Pirsig, først utgitt i 1974, og gjengitt i Summerbirds egen bok 'Gudernes føde' fra 2008.

AMBISIØST. DEDIKERT. TEAMWORK.

Den delen av Summerbird som du ikke opplever når du besøker en av sjokoladebutikkene våre eller det digitale sjokoladeuniverset vårt, er alle menneskene bak hver eneste smaksopplevelse. Hjertet i Summerbird. Menneskene hos Summerbird er helt spesielle, og vi har en myriade av spesialkompetanse: Kokker, bakere, konditorer, maskinmestre, brennemestre, pakkeoperatører og mange flere.

Teamarbeid og en ånd drevet av små skritt frem mot de store ambisjonene.
Med bare noen få elementer av det aller beste fra naturen ønsker vi å gjøre en stor forskjell og skape opplevelser: Et rent produkt som oser av autentisitet og hvor du tydelig kan gjenfinne naturens fantastiske smaker.
Summerbird Organic er privilegert av veldig flittige, ambisiøse og dedikerte medarbeidere som alle jobber hardt for å skape små sensasjoner.