COOKIE OG PERSONVERNPOLICY
Når du besøker Summerbird.no samler vi informasjon om alle besøkende på våre nettsider. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen, evaluere bruken av enkeltelementene i Summerbird.no og for å støtte vår markedsføring.

Her kan du lese om informasjonen vi samler inn, hvordan vi behandler informasjon, hva vi gjør med den, hvem som har tilgang til den og hvordan du kan kontakte oss angående informasjonskapsler og personvern.

Innhenting av personlig kundeinformasjon på Summerbird.no foregår innenfor rammen av eksisterende lovgiving og EUs personvernforordning (GDPR).

Summerbird.no oppdager automatisk IP-adressen og data når du beveger deg mellom ulike sider og tjenester på nettstedet. Hvis du logger deg inn eller registrerer deg for vårt nyhetsbrev, registrerer vi også dette, slik at det blir enklere for deg neste gang.

I denne sammenheng bruker vi ulike analyseverktøy, som Google Analytics og Facebook Analytics, som hjelper oss å samle statistikk rundt bruken av Summerbird.no og gi deg en bedre opplevelse.

 

Summerbird.no innhenter informasjon fra brukere via fem kilder:

  • Via cookies når du besøker nettsidene våre; f.eks. IP-adresse, land, besøkte sider, besøkte kategorier, besøkte merker, interaksjon/klikk og søk.
  • Via kjøp; f.eks. demografiske data, e-postadresse, betalingsinformasjon, produkter, antall bestillinger, rabattnivå, merker og hyppighet. Dette innebærer sending av transaksjons-e-poster, f.eks. bestillingsbekreftelse, leveringsbekreftelse og bekreftelse på refusjon.
  • Via brukeratferd og aktivitet i kommunikasjonen (e-post, SMS, post eller telefon); f.eks. åpnefrekvensen, klikkfrekvensen og tid brukt på å lese e-post, senderdomene og type e-postklient
  • Via brukere som selv legger inn informasjon (f.eks. favorittmerke eller informasjon til kundeprofilen)

 

Innhentingen av informasjon har ulike formål:

  • Forpliktelser. For å oppfylle forpliktelsene til deg som kunde eller bruker av våre tjenester – som kjøp, fakturering, kundeservice og kundeklubb.
  • Kundeservice. For å kunne utføre kundeservice via Kundeklubb, e-post, chat eller telefon. Besvare spørsmål angående bestillingen din eller tidligere bestillinger, rette opp feil og veilede kunden.
  • Markedsføring. For å gi inspirasjon, produkttilbud/service og personlige anbefalinger via nett, e-post, SMS, post, telefon og via tredjeparts reklame.
  • Kundeopplevelse. For å forbedre kundeopplevelsen i møte med Summerbird, som å gjøre din opplevelse på Summerbird.no mer personlig og utvikle nye elementer, tjenester og produkter. Dette innebærer også administrasjon, beskyttelse, styring og vedlikehold av nettsiden, systemadministrasjon og sikkerhet og observasjon av oppdatert statistikk om bruken av siden, kjøp og for å forbedre forståelsen for våre kunders preferanser.
  • Svindel og risiko. For å avverge svindel og vurdere risiko.
  • Lovgiving. For å oppfylle eksisterende lovgiving.

Profilering
Summerbird skaper individuelle kundeprofiler basert på innhentet informasjon om deg på tvers av alle informasjonskilder/kategorier; f.eks. surfeadferd sammen med kjøp du har gjort, og informasjon du har lagt inn (f.eks. favorittmerker og favorittprodukter). Vi kombinerer og analyserer denne informasjonen med det formål å forbedre din personlige opplevelse på Summerbird.no og skreddersy personlige tilbud og tjenester, i tillegg til å definere kommunikasjonshyppigheten.

Tidsramme for lagring av informasjon
Vi vil lagre din personlige informasjon i det nødvendige tidsrommet for å oppfylle formålene i de foreliggende Vilkår og betingelser, dersom ikke en lengre lagringsperiode er påkrevet eller tillatt av loven av juridiske, skattemessige eller reguleringsmessige årsaker, eller for å oppfylle andre lovmessige forretningsformål.

 

Hensikt

Tidsramme

Markedsføringsformål for Summerbird.no

3 år etter din siste aktivitet; f.eks. kjøp, deltagelse i kommunikasjon eller besøk på våre nettsider.

Dersom du har gitt din markedsføringstillatelse (e-post, SMS, telefon etc.), og så lenge vi har din tillatelse.

Ordrehistorikk og forpliktelser til å tilfredsstille bestillinger for Summerbird.no

7 år eller så lenge vi er forpliktet til å oppfylle de påkrevde rettslige betingelsene.

Kundeservice for Summerbird.no

3 år eller så lenge vi er forpliktet til å oppfylle de påkrevde rettslige betingelsene.

Kundeopplevelse for Summerbird.no

3 år etter din siste aktivitet; f.eks. kjøp, deltagelse i kommunikasjon eller besøk på våre nettsider.

Dersom du har gitt din markedsføringstillatelse (e-post, SMS, telefon etc.), og så lenge vi har din tillatelse.

Svindel og risikovurdering for Summerbird.no

3 år eller så lenge vi er forpliktet til å oppfylle de påkrevde rettslige betingelsene.

Oppfylle lovgivning for Summerbird.no

Så lenge vi er forpliktet til å oppfylle de påkrevde rettslige betingelsene.


Hva er en informasjonskapsel (cookie)?
Når du besøker Summerbird.no, blir det lagret informasjonskapsler på din datamaskin. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres i din browser for å kunne gjenkjenne datamaskinen din ved senere besøk. Ingen personlige opplysninger blir lagret i våre informasjonskapsler.

Nesten alle nettsteder bruker informasjonskapsler. De er plassert på datamaskinen din for å hjelpe deg, hvilket bidrar til å analysere hvordan nettstedet brukes slik at brukeropplevelsen kan forbedres. I mange tilfeller kan informasjonskapsler være nødvendig for å kunne gi deg en bestemt tjeneste på nettstedet.

Informasjonen i informasjonskapsler sendes mellom din nettleser og en nettserver, og inneholder informasjon om brukerinnstillinger, innlogging og hvordan nettstedet blir brukt.

Surfing
Når du besøker Summerbird.no, samler vi informasjon om alle dine besøk på nettsiden vår. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen din, vurdere bruken av de individuelle elementene på Summerbird.no, og for å støtte markedsføringen.

Surfing kan utløse service-e-post
Summerbird.no samler surfeadferden din (f.eks. kategorier, merker, produkter du har sett på) for å forbedre kommunikasjonen av relevante produkter og tilbud tilpasset deg. Et eksempel på slik innhenting er produkter du har lagt til i handlekurven, men som du har valgt ikke å gjennomføre kjøpet av. Dette kan innebære å motta service-e-post som minner deg på produktene som ligger igjen i handlekurven. Dersom du ikke ønsker å motta e-post angående uferdige bestillinger, kan du avbestille direkte via linken nederst i e-posten.

Automatisk innlogging
Summerbird.no registrerer automatisk hvem du er, basert på ulike parametere som IP-adresse, enhet og cookies når du hopper mellom forskjellige sider og tjenester på nettsiden. Det betyr at dersom du er logget inn på nettsiden vår, vil du logges inn automatisk neste gang du besøker Summerbird på samme enhet. Den samme automatiske innloggingen skjer dersom du klikker inne i en Summerbird e-post.

Analyseredskap
Vi bruker ulike analyseverktøy som Google Analytics for å samle inn statistikk på bruken av Summerbird.no og dermed skape en bedre opplevelse for deg.

For å se hvem som besøker nettstedene våre bruker vi informasjonskapsler slik at vi kan lage demografiske og brukerrelatert statistikker. Dette gir oss muligheten til å tilpasse og lage innhold og tjenester som svarer til dine og andre brukeres interesser og ønsker. Nedenfor følger en oversikt over hva informasjonskapsler blir brukt til hos Summerbird.no

Tredjeparts informasjonskapsler
Summerbird.no bruker en rekke tredjeparts tjenester på våre sider. Disse tjenestene bruker også noen ganger informasjonskapsler.

Tredjeparts informasjonskapsler blir blant annet brukt til å samle statistikk om dine besøk på Summerbird.no; her bruker vi informasjonskapsler blant annet for å vite hvilke nettsteder du besøker og hvor lang tid du bruker på dem. Her bruker vi systemet Google Analytics fra Google.

Du kan melde deg ut av Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Retargeting
Summerbird.no samarbeider også med firmaer for å forbedre vår markedsføring på nettet og sikre at du bare eksponeres for relevant reklame. I denne sammenheng bruker vi for eksempel følgende leverandører: Facebook, Youtube, Instagram og Google. Om du vil ekskluderes fra denne typen reklame, kan du fjerne informasjonskapselen din her: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=no

Summerbird.no inneholder tredjepartskomponenter som "Facebook anbefaler", "Facebook lik" eller "Google+". Disse tredjepartskomponentene har den effekten at eieren av tredjepartskomponenten, for eksempel Facebook eller Google, mottar tekniske data om din nettleser, IP-adresse, sidene du besøker på Summerbird.no og lignende. Behandlingen som eieren av tredjepartskomponenten utfører er utenfor vår kontroll, og utelukkende mellom deg og eieren av tredjepartskomponenten.

Summerbird.no bruker disse komponentene til å linke direkte til våre sosiale medier-nettsteder og dermed sikre en enkel navigering for deg som kunde.

Funksjonalitet
På Summerbird.no finnes det en rekke tekniske informasjonskapsler som er nødvendig for å takle funksjonaliteten på flere områder av Summerbird.no. Dette er informasjonskapsler som blir lagret når du logger inn på Summerbird.no og informasjonskapsler som lagres for å holde rede på innholdet i handlekurven, favoritter osv.

Hvordan kan jeg unngå informasjonskapsler?
Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du enten blokkere alle informasjonskapsler, slette eksisterende informasjonskapsler fra datamaskinen eller motta en advarsel før du lagrer informasjonskapsler.

Vi anbefaler at du leser våre retningslinjer for informasjonskapsler nøye før du vurderer å gjøre endringer i innstillingene for informasjonskapsler på din datamaskin, og at du leser mer om informasjonskapsler på andre nettsteder.

En endring i innstillingene for informasjonskapsler kan føre til en dårligere brukeropplevelse når du besøker våre og andre nettsteder.

Du bør være oppmerksom på at hvis du ikke aksepterer informasjonskapsler, kan det være funksjoner på Summerbird.no som ikke fungerer.

Firefox
For å slette informasjonskapsler, gå til Verktøy  -> Alternativer -> Personvern -> og fjern individuelle informasjonskapsler eller slett historikken.

For å blokkere informasjonskapsler, gå til Verktøy  -> Alternativer -> Personvern -> i rullegardinmenyen under Historikk, velg "Bruke egne innstillinger for historikk"  -> kryss av for "Bruk alltid privat nettlesing" og fjern krysset for "Aksepter informasjonskapsler fra sidene".

Internet  Explorer
For å slette informasjonskapsler, gå til Verktøy  -> Alternativer for Internett -> kategorien Generelt  -> Klikk Slett -> informasjonskapsler -> Slett.

For å blokkere informasjonskapsler, gå til Verktøy  -> Alternativer for Internett -> Personvern -> Skyv glidebryteren til toppen.  Slik blokkerer du alle informasjonskapsler. -> Klikk OK.

Google  Chrome
For å slette informasjonskapsler, klikk på Verktøy-knappen  -> Verktøy -> Slett nettleserdata -> Slett informasjonskapsler og andre nettsteddata  -> Slett nettleserdata.

For å blokkere informasjonskapsler, klikk på Verktøy-knappen  -> Innstillinger -> Vis avanserte alternativer -> Innstillinger for innhold  -> Klikk "Blokker alle områder fra lagring av data" og kryss av "Blokker tredjeparts informasjonskapsler og nettsteddata"  -> Ok

Safari
For å slette informasjonskapsler, klikk på Verktøy-knappen  -> Innstillinger -> Sikkerhet -> Klikk på "Vis informasjonskapsler".  Her kan du enten slette informasjonskapsler fra ett domene eller fjerne alle informasjonskapsler.

For å blokkere informasjonskapsler, klikk på Verktøy-knappen  -> Innstillinger -> Sikkerhet -> Under "Godta informasjonskapsler", velg "aldri".

Kontakt angående personopplysninger
Hvis du ønsker tilgang til den informasjonen vi har om deg, kan du kontakte oss på: sogs@summerbird.com. Hvis vi har registrert feil informasjon eller du har andre innvendinger, kan du kontakte oss på samme sted. Du kan se på hva slags informasjon som blir registrert om deg, og du kan protestere mot registreringen etter personopplysningsloven.

 

Som kunde har du rett til tilgang på dine innhentede informasjonskategorier (artikkel 15), og du kan protestere mot registreringen i samsvar med de relevante lovene i EUs personsvernforordning (GDPR). Ved gyldig forespørsel vil vi oppdatere, endre eller fjerne personlig informasjon som vi besitter, med forbehold om å bryte eksisterende lovgivning.

Vi kan avvise henvendelser som gjentas uten grunn, som krever urimelig stor teknisk innsats (f.eks. utvikling av nye systemer eller betydelig endring av eksisterende prosesser), påvirker andres personlige informasjon eller henvendelser som er ekstremt upraktiske (f.eks. informasjon fra back-up-systemer). Spørsmål angående dette kan rettes til kundeservice på e-post sogs@summerbird.com

 

Beskyttelse av personopplysninger
Loven krever at din personlige informasjon lagres trygt og konfidensielt. Vi lagrer dine personlige opplysninger på servere med høye sikkerhetsnivåer, plassert i kontrollerte anlegg, og vår sikkerhet gjennomgås jevnlig for å avgjøre om vår brukerinformasjon håndteres trygt og til enhver tid tar dine rettigheter som bruker i betraktning. Vi kan imidlertid ikke gi 100% garantisikkerhet for dataoverføringer via Internett. Dette betyr at det finnes en risiko for at andre uvedkommende får tilgang til opplysninger når dataen sendes og lagres elektronisk. Dermed blir din personlige informasjon sendt på egen risiko.

Personlig informasjon blir slettet eller anonymisert kontinuerlig etterhvert som de ikke trengs lenger.

Internettets raske utvikling betyr at endringer i vår behandling av personopplysninger kan være nødvendig. Vi forbeholder oss derfor retten til å oppdatere og endre disse retningslinjene for behandling av personopplysninger.  Hvis vi gjør det, vil vi selvfølgelig rette "sist oppdatert" datoen nederst på siden. Ved vesentlige endringer vil vi varsle deg i form av en synlig melding på våre nettsider.

Du kan klage på behandlingen av informasjon og data om deg. Klager sendes til Datatilsynet.

Kontakt oss
Du kan kontakte Summerbird.no via:

E-post:  sogs@summerbird.com
Via telefon: +47 96 09 78 29

Eller via post:

STEEN & STRØM
Summerbird
Steen & Strøm Magasin
9 Nedre Slottsgate  
0157 Oslo